ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Οι άνθρωποι σκέφτονται να εισέλθουν σε ψυχολογική θεραπεία για πολλούς και διάφορους λόγους.

Κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση και δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να βγουν από κάποιο είδος εξάρτησης – για παράδειγμα μια κακή ερωτική σχέση ή κάποιο ναρκωτικό. Κάποιοι άλλοι θέλουν να ξεπεράσουν ένα μπλοκάρισμα που μπορεί να βιώνουν όσον αφορά τη δημιουργικότητά τους π.χ. στο γράψιμο, το χορό, τη ζωγραφική ή στα επαγγελματικά και οικονομικά τους θέματα.

Μερικοί άνθρωποι είναι μόνοι και δεν έμαθαν ποτέ πώς να αποκτούν ή πώς να είναι φίλοι, πώς να μιλούν με άνεση σε καινούριους ανθρώπους, πώς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους σε μια διαφωνία, έναν τσακωμό ή σε κάποιον διακανονισμό.

Άνθρωποι που έχουν για παράδειγμα άσθμα, διαβήτη, στομαχικό έλκος, έκζεμα ή άλλες ασθένειες που επηρεάζονται από την συναισθηματική κατάσταση, επωφελούνται από την ψυχοθεραπεία.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν αναμνήσεις που τους δυσκολεύουν από την παιδική τους ηλικία ακόμη, από καταστάσεις που έχουν ζήσει. Κάποιοι άνθρωποι απλά θέλουν να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους ανθρώπους καλύτερα. Κάποιοι θέλουν να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες ή καλύτεροι ηγέτες στο τομέα τους, ώστε να ωφελήσουν τους ανθρώπους ή/και τους συνεργάτες τους.

Μερικοί άνθρωποι μισούν τον εαυτό τους, το σώμα τους. Άλλοι αισθάνονται συνεχώς άγχος ή/και φόβο και δεν μπορούν καθόλου να χαλαρώσουν.

Πολλοί είναι γονείς και έχουν προβληματισμούς και δυσκολίες με τα παιδιά τους. Ίσως αισθάνονται ότι η ένταση που οι ίδιοι νιώθουν επηρεάζει τα παιδιά τους. Αλλά και τα ίδια τα παιδιά και οι έφηβοι εντέλει έχουν ανάγκη πολλές φορές να μιλήσουν σε έναν ειδικό που θα τους ακούσει και θα ανακουφίσει το άγχος τους.

Πολλές φορές υπάρχει αμφιθυμία στην επιθυμία κάποιου ανθρώπου να απευθυνθεί στον ειδικό. Οι άνθρωποι βιώνουν πάντα καλά και κακά συναισθήματα. Σε πολλούς και διάφορους συνδυασμούς, σε πολλές και διάφορες προσμίξεις.

Όταν αυτοί οι συνδυασμοί αρχίζουν να μας ταλαιπωρούν, τότε είναι καλό να απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

One thought on “ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Comments are closed.